Meditatie en mindfulness

Vipassana-meditatie
De meditaties zijn gebaseerd op de Vipassana-leer. Vipassana betekent letterlijk ‘de dingen zien zoals ze werkelijk zijn’. Door middel van zelfobservatie focus je op de diepe verbinding tussen je lichaam en je geest. Je hebt gedisciplineerde aandacht voor je lichamelijke gewaarwordingen, die continu je geest beïnvloeden. Vipassana-mediatie leidt je naar een evenwichtige geest vol liefde en medeleven.

 

De meditatielessen zijn vooral geschikt voor beginners.

Mindfulness
Mindfulness betekent dat je volledig in het nu bent. Je bent je bewust van dit moment met heel je wezen. Waar je aandacht is, daar ben je! Dit bereik je door eerst helemaal stil te worden en je bewust te worden van de plek waar je je bevindt en je eigen lichaam te voelen.

 

Ik begeleid je naar volledige aanwezigheid in het hier en nu. Je oefent in het afstand nemen van de spinsels in je hoofd. Je verbetert hiermee je concentratie en je kunt makkelijker ontspannen. Je geest is uiteindelijk stil en er ontstaat bewustwording. Je kunt je grenzen beter bewaken en je hebt ruimte gemaakt om nieuwe stappen te zetten.

Project Stadsverlichting

Wil je meedoen aan het meditatieproject Stadsverlichting van Tijn Touber? Iedere tweede zondag van de maand zet Heartopener gratis de deur open om samen te mediteren voor een betere wereld. Check de agenda voor alle data.

Samen mediteren

Iedere maand komen mensen in huiskamers over heel de wereld bijeen om een uur stil te zijn. Door samen in een huiskamer te mediteren, kom je niet alleen thuis bij jezelf, maar ook bij elkaar. Bovendien heeft gezamenlijke stilte een positief effect op de omgeving. Er ontstaat meer harmonie en flow. Als je een betere wereld wilt, hoef je de straat niet op. Je bent effectiever als je samen een krachtig meditatief veld creëert. Doe mee met Stadsverlichting. Verlicht jezelf, verlicht elkaar en verlicht je wereld!

Vipassana-meditatie

De meditaties zijn gebaseerd op de Vipassana-leer. Vipassana betekent letterlijk ‘de dingen zien zoals ze werkelijk zijn’. Door middel van zelfobservatie focus je op de diepe verbinding tussen je lichaam en je geest. Je hebt gedisciplineerde aandacht voor je lichamelijke gewaarwordingen, die continu je geest beïnvloeden. Vipassana-meditatie leidt je naar een evenwichtige geest vol liefde en medeleven.

Zie voor meer informatie de website van Stadsverlichting: citiesoflight.org.

Data:
Iedere tweede zondag van de maand

Tijd:
20.00 – 21.00 uur

Locatie:
Bewustzijncentrum Heartopener in Grosthuizen.

Project Stadsverlichting

Wil je meedoen met Stadsverlichting?

Discover real peace and harmony within yourself, and naturally this will overflow to benefit others.
- S.N. Goenka

Wat zeggen mijn klanten?

cadeaubon

Cadeaubon

Wie maak jij blij met een heartopener?
Bestel deze prachtige cadeaubon voor slechts 65 euro!
Een uniek en persoonlijk cadeau